ATOM

Időigény 5 perc.

Tér- és eszközigény Tágas, biztonságos tér szükséges.

A játék menete Két változatot ismertetünk.

  1. A csoport a vezető fizikai cselekvésekre vonatkozó utasításait követve mozog a teremben. Amikor a játékvezető egy számot kiált, például „Kettes atom!” vagy „Ötös atom!”, a többieknek – minél gyorsabban – ilyen létszámú csapatot kell alakítaniuk. Az „Egyes atom!” utasításra mindenkinek zárt, „önmagát ölelő” helyzetbe kell dermednie. Azok, akik kimaradnak az adott létszámú csapatokból (mert például a társaság létszáma nem osztható az adott számmal), alakítsanak kisebb létszámú csapatot, avagy – másik megoldásként – például négyes atomnál beállhatnak bármelyik csapatba, a kör közepére (ötödiknek).
  2. Játszhatunk úgy is, hogy a megállások után a játékvezető által adott címre/témára kell meghatározott (rövid!) idő alatt létrehozni egy szobrot/szoborcsoportot. Ebben az esetben azt is meg kell jegyezni, hogy kivel/kikkel, a terem melyik pontján, mit, vagyis milyen szobrot csináltunk, s ahányszor megismételjük az adott szobor címét, a játszók visszafutnak ugyanarra a helyre, hogy éppúgy, s épp azokkal a társaikkal építsék vissza az eredeti szobrot, mint először.

Megjegyzés

A b) változatnál, miután felépítettük az egyes atomokhoz tartozó állóképeket, elég, ha a játék vezetője csak az atom számát mondja, és nem kell a szoborcsoportok témáját is elismételnie… (Molekula néven is ismert játék.) Kiscsoport-alakító játékként több körben játszhatjuk, és az utolsóként kialakult csapatokat megkérjük, hogy maradjanak együtt. Csapatalakítás mellett lazító játékként is beleilleszthetjük a programba.

Scroll to top